Algemene informatie en wedstrijdbepalingen Brunssum Open 2007

Algemene informatie Brunssum Open 2007

Wedstrijddata
Van vrijdag 3 augustus t/m zaterdag 11 augustus 2007

Speellokaal
Er wordt gespeeld in het Carbooncollege (voorheen Romboutscollege) gelegen in het centrum van Brunssum, aan de Prins Hendriklaan 376.
Het speellokaal is bereikbaar via de ingang aan de Vijverlaan (tel. 045 - 525 86 16)

Aankomst in het speellokaal
De deelnemers worden verzocht op vrijdag 3 augustus om uiterlijk 11.30 uur in het speellokaal aanwezig te zijn met het oog op de loting en de controle van de persoonsgegevens.

Officiële opening: Op 3 augustus 2007 om 13.00 uur.

Aanvangsuur van de wedstrijden
Op 3 augustus 2007 aansluitend aan de officiële opening.
Van 4 t/m 10 augustus 2007 om 12.00 uur.
Op 11 augustus 2007 om 10.00 uur.

Prijsuitreiking en sluiting: op 11 augustus 2007 om 16.00 uur

Arbiters: Ludy Brink, Sappemeer en Roel Küppers, Kerkrade

Organisatiecomité
Piet en Wilma Kole, De Insel 17, 6442 AJ Brunssum
( 045 - 525 66 66
Jac Hannen, secretariaat, Tergouwen 12, 6051 JE Maasbracht
( 0475 - 46 50 83
Dieter van Gortel, toernooicoördinatie

Medewerkers: diverse personen die geheel belangeloos een bijdrage leveren aan het welslagen van het toernooi.

Wedstrijdbepalingen

1. Voorzover hierna niet anders bepaald, zijn de bepalingen van het ten tijde van het toernooi geldende Spel- en Wedstrijdreglement van de K.N.D.B. van toepassing.
2. Het toernooi zal worden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De loting voor de eerste ronde zal gericht zijn, in die zin, dat door de organisatoren op basis van bekende resultaten in eerdere toernooien en de KNDB-rating, een verdeling van de deelnemers over twee groepen zal plaatsvinden. In de eerste ronde zullen enerzijds de deelnemers uit de z.g. sterkere groep tegen elkaar spelen en anderzijds de deelnemers uit de z.g. zwakkere groep.
3. Het speeltempo bedraagt 50 zetten in de eerste 2 uur, daarna 25 zetten per uur. Ten teken van het begin van de partij wordt de klok van de witspeler in werking gesteld, tenzij de zwartspeler niet aanwezig is en de witspeler wel. In dat geval wordt de klok van de zwartspeler in werking gezet. Het is de spelers niet toegestaan tijdens de partij beide klokken stil te zetten, of wijzigingen aan te brengen in de door de klok aangegeven bedenktijd (art. 10).
4. Nadat de bedenktijd van één der spelers is verstreken, wordt aan de hand van de bijgewerkte notatie van beide spelers vastgesteld hoeveel zetten binnen de verstreken bedenktijd zijn gedaan. Indien daarbij komt vast te staan, dat de speler wiens bedenktijd is verstreken niet het vereiste aantal zetten heeft gedaan, verliest deze de partij door tijdsoverschrijding. In alle andere gevallen wordt de partij voortgezet. Daarbij worden, indien niet kon worden vastgesteld hoeveel zetten zijn gedaan, de spelers geacht in de verstreken bedenktijd precies het aantal zetten te hebben gedaan. Indien een speler één uur na aanvang van de partij nog niet aanwezig is, wordt de partij voor hem verloren verklaard (art. 12).
5. Een partij waarin remise wordt overeengekomen voordat wederzijds veertig zetten zijn gedaan, wordt voor beide spelers verloren verklaard (art. 13.4).
6. De spelers noteren in duplo. Het origineel van de notatie
moet door elke speler, voorzien van de uitslag en met vermelding van de gebruikte speeltijden, direct na afloop van de partij aan de arbiter worden overhandigd. Het in te leveren notatiebiljet dient de volledige en leesbare notatie te bevatten.
7. Afbreken van partijen is niet toegestaan. Indien een partij na 6 uur spelen of na het doen van 75 zetten van een der spelers nog niet is beëindigd, kunnen de arbiters besluiten tot arbitrage. Deze arbitrage kan bestaan uit het vaststellen van de uitslag of het besluiten de partij met een aantal minuten en zetten te verlengen en eventueel vervolgens het vaststellen van de uitslag. Daarbij wordt een beroep gedaan op de sportiviteit van de betrokken spelers.
8. Indien een speler zich onverhoopt uit het toernooi dient terug te trekken valt, zulks ter beoordeling van het organisatiecomité, een reservespeler in. Het puntenaantal van de uitgevallen speler blijft gehandhaafd.
9. Het is niet toegestaan partijen te analyseren in de speelzaal. In een aparte ruimte kunnen spelers en publiek voor analyses terecht. In deze ruimte is voldoende wedstrijdmateriaal beschikbaar.
10. De wedstrijdleiding bestaat uit een lid van het organisatiecomité en de arbiters. De wedstrijdleiding kan zich laten bijstaan door derden.
11. Het wedstrijdrooster, m.u.v. de eerste ronde, wordt bepaald door het computerprogramma Toernooimanager. De resultaten van dit programma zijn bindend. De eindstand wordt achtereenvolgens bepaald op basis van behaalde wedstrijdpunten, weerstandspunten, S.B.
12. In alle gevallen waarin deze bepalingen niet voorzien beslissen de hoofdarbiters.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Proeflokaal Gorissen

Gemeente Brunssum

Ons Gastvrije Brunssum

Bakkerij Smeets